top of page
IMG_1_edited.jpg

En håndbog om - Palmer i haven

Der er tale om en grundig håndbog om palmer i det nordiske klima, med gode beskrivelser af palmer og kuldetålende palmearter. Bogen fortæller historien om en dansk palme fra spiring til 4 meter høj, og historien om Danmarks eneste forsøgsstation for palmedyrkning på friland.  Håndbogen gennemgår emner som spiring, plantning af egne eller importerede palmer, og om hvordan jordbund, vanding, gødskning og vinterforanstaltninger kan optimeres. I bogen møder du andre palmedyrkere, og deres erfaringer fra hele landet, og der fortælles om eksotiske haver, klima og fremtiden.

 

Bogen er til dig, der gerne vil lykkes med palmer i haven. Om du er nybegynder eller erfaren er uden betydning, for bogen gennemgår på en let forståelig måde hvordan det gøres. Hemmeligheden for succes over mange årtier ligger i erfaring og forståelsen af sammenhænge mellem klima, jordbund, pasning og meget mere. Bogen giver dig denne unikke indsigt opnået gennem forfatterens dyrkning af hundredevis af palmer.  

 

Henrik Pedersen er ekspert i hårdføre palmer, uddannet miljøgeolog og søn af en planteforsker. Han har dyrket palmer på friland siden 80`erne. I 2008 overraskede han den danske gartnerverden, da han for første gang fortalte om sin eksperimenterende frilandsproduktion af palmer. Det er derfor også bogen om iværksætteri uden sidestykke, og historien om at opgive et trygt liv som miljørådgiver for at forfølge en drøm.  

bottom of page