Haven

Vores have er anlagt i 1985 af de tidligere ejere på en 2.500 m2 grund. Den oprindelige have havde både vandløb og en lille sø, og der blev ud over blomster og stauder plantet graner, birk, ahorn, blomme, blodbøg, pil, kristorn og hyld mv. Da den tidligere ejer dør i 2005 bliver haven efterhånden for stor for enken. Vi køber selve haven i 2015, og bygger et nyt hus midt i haven året efter.

Træerne var ikke alle i den bedste stand, og de var blevet store så de ødelagde hinanden. De ringeste har vi fældet, mens de 10 bedste har fået lov at leve så haven bevarer sin karakter med enkelte store træer. Under træerne lader vi nu en underskov af tropisk stemning vokse frem. Jeg har altid holdt af tropernes frodighed, og med en far som forskede i eksotiske planters kemi, har eksperimenterende udplantninger været en del af min barndom. 

Jeg har en haveplan, men ikke mere detaljeret end at jeg inddrager de planter jeg synes er smukke og spændende.

Med palmerne som tropernes traditionelle symbol, er de den vigtigste plantegruppe i haven. Men alt hvad der vokser hurtigt, har store tropiske blade og blomster har min interesse.

De mindre detaljer med blomster, stauder og stenbedsplanter er jeg kun på begynderstadiet med. Er du derfor til blomster og stauder i mere traditionel forstand kan jeg ikke helt være med. Men det er naturligvis planen, at vores have med årene bliver mere blomstrende.