2. juni 2012. Palmen under blomstringen, hvor de vinterhærgede blade tydeligt ses. Det er en af de uundgåelige konsekvenser af vintre med under 12 graders frost.

29. februar 2012. Med 14 graders varme sidst i februar sættes væksten igang rekord tidligt.

Tre kritiske vintre har slidt på bladkronen, der godt kunne bruge en mild vinter til renovering. I det år blev foråret lunt, men pga. en rekord stor blomstring og den koldeste sommer i 12 år kom væksten langt bag efter foregående år. Palmen åbnede kun 11 vifter. Vifterne blev dog lidt større dette år. Palmen er 3,05m høj, og stammen er 1,73m, med en omkreds på 1m ved foden. Det ser ikke ud til at stammen bliver tykkere, men den ændre alligevel facon med forskydning af de kraftigste dele højere oppe. Modsat tidligere hvor stammen var kegleformet. Jeg bevarer de seneste års visne blomsterstande, da de giver yderligere isolering af vitale dele af palmen.

13. september 2012. Palmer bliver altid pænere gennem sæsonen i det danske klima. Det opnås gennem fjernelse af visne blade og dannelse af nye. 

11. oktober 2012. Stammen med de døde blomsterstande fra de 2 seneste år. De er med til at beskytte vitale dele af palmen mod vinterkulden, hvorfor jeg ikke fjerner dem.